Čokoládové fondue

29. března 2009 v 11:13 | Kláruše |  Nepečené dezerty
Báječný "party jídlo"... Chutná všem a skvěle, navíc si do čokolády můžete namáčet cokoliv, na co máte chuť a co vás napadne! Obrázek je lehce špatně vidět, ale je to stůl focenej zezhora - zrovna jsme fonduovali, ale už jsme byli cca uprostřed, takže to není vidět v celé své kráse, ale doufám že jednou to zachytím:)

Potřebujeme pro cca 10 lidí
  • 500g mléčné čokolády
  • mléko
  • ovoce, sušenky, pečivo
  • já jsem použila - jablka, kiwi, banán, ananas, hroznové víno, mandarinky, mango, lískové oříšky, pokrájené sušenky

Postup
Připravíme si vodní lázeň - do hrnce napustíme vodu, do něj dáme misku (nejlépe aby byla bez velkých záhybů, tam se čokoláda pak drží a nerozpouští, takže co nejjednolitější tvar). Do misky nalámeme celou čokoládu a nalejeme asi deci mléka, za stálého míchání směs rozpouštíme. Možno zjemnit ještě mlíkem, ale bacha, ať to nepřeženete! V nějakejch receptech píší třeba i smetanu, nebo šlehačku, ale to se mi zdá zbytečný. Když je čokoláda rozpuštěná, stačí do ní namáčet ovoce a další laskominy a hned jíst! Čokoláda vydrží rozpuštěná poměrně dlouho (kolem 3 až 4 hodin) takže žádné strachy:)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama