Jednoduchá svíčková

27. března 2009 v 18:42 | Kláruše |  Hovězí maso

Potřebujeme na naložení
  • hovězí svíčkovou
  • 2 nebo 3 halali (HALALI)
  • cca 6 bobkových listů
  • trochu oleje
  • mleté nové koření
  • citron
Potřebujeme na omáčku
  • směs v které bylo naložené maso
  • 1 smetana ke šlehání
  • cukr, světlou jíšku
  • brusinky na ozdobení

Postup
Maso dáme do pekáče, zalejeme směsí halali, zakápneme olejem. Přidáme bobkový list, citron na kolečka a mleté nové koření. Necháme naložené do druhého dne.
Naloženou svíčkovou dáme péct do trouby na zhruba 220°C, dokud nebude maso zcela propečené. Necháme vychladnout, maso nakrájíme na plátky. To co zbylo v pekáči rozmixujeme a přelijeme do hrnce(krom bobkovýho listu a citronu, to vyndat!). Vznikl nám základ omáčky, do nějž přidáme jednu smetanu ke šlehání, lžíci cukru (dle chuti i více, záleží jak nám vyleze ta omáčka nakyslá) a zahustíme světlou jíškou. Pokud to přeženeme s jíškou, omáčka se dázjemnit mlékem. Když máme omáčku hotovou, dáme do ní prhřát maso. Podáváme s knedlíkem a lžičkou brusinek, popř můžeme maso ozdobit ještě kopečkem ze šlehačky. Dobré chutnání, bez povídání!:)
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Kláruše Kláruše | 29. března 2009 v 9:00 | Reagovat

hihi, tu svíčkovou jsem evidentně neošidila.. pokud ji chcete řidší - méně jíšky, nebo zředit mlíčkem;):)

2 Petra Petra | 31. března 2009 v 20:38 | Reagovat

klari jak dlouho to maso cca delas?

3 Kláruše Kláruše | 9. dubna 2009 v 14:24 | Reagovat

konkrétně nevím, opravdu to mám už od oka... ale asi hodinku a půl, prostě tak, aby bylo propečené.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama