Míša řezy

24. března 2009 v 19:08 | Kláruše |  Dezerty a moučníky
Piškotová vrstva:
  • 6 vajec
  • 5 PL cukru
  • 1 PL oleje
  • 5 PL polohrubé mouky
  • 1/2 kypřícího prášku do pečiva
  • 3 PL kakaa
Tvarohová vrstva:
  • 2 měkké tvarohy (nejlepší jsou ty kostky, jsou tužší, tak se nemusí dávat celá kostka másla)
  • 1/2 až celá kostka másla (čim více másla, tím bude tvarohová vrstva tužší)
  • šálek cukru krupice
Poleva:
  • dá se koupit, dá se udělat i domácí
  • domácí poleva - 80g 100% tuku, 4 PL vody, 3 PL krupicového cukru a 4 PL kakaa, na mírném ohni umíchat v jednolitou "hmotu"
  • domácí poleva II - 150g zakysané smetany, 1 čokoláda na vaření
  • možno posypat kokosem:)

Postup
Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky ušleháme s cukrem a olejem, poté přidáme mouku, kypřící prášek do pečiva, kakao a tuhý sníh z bílků. Vzniklé těsto pečeme asi na 170°C do doby, než bude upečené (každá trouba peče jinak). Po upečení necháme piškot vychladnout a připravíme si krém - všechny ingredience ušleháme v jednolitou hmotu (máslo nechat předem změknout) a poté natíráme ve vrstvě na piškot. Piškot s tvarohem dáme poté vychladit, aby tvaroh ztuhl. Vše pak zalijeme polevou, můžeme ještě posypat například kokosem. Před konzumací je míša řezy lepší vychladit - lépe se krájí a lépe chutnají!
 

5 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Evík Evík | E-mail | Web | 24. března 2009 v 20:00 | Reagovat

Bezva Klári, že jsi vychytala tu tvarohovou náplň - 1/2 másla je super zlepšení - ještě pár vychytávek a bude to hotová dietní mňamka ! ;D

2 Kláruše Kláruše | 24. března 2009 v 20:14 | Reagovat

tak pro nás, co již udržujeme, je tohle naprostá pohodička. vlastně on to je jeden z těch "lepších" dezertů pro všechny...

3 Bublinka6 Bublinka6 | 14. listopadu 2009 v 19:21 | Reagovat

Vážně úžasné! Všichni chválili!:)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama