Červená čočka na kečupu se zeleninou

14. dubna 2009 v 19:50 | Petra |  Bezmasá jídla
Na 3 porce potřebujeme
  • 180g červené čočky
  • červená paprika
  • 3 rajčata
  • cibule
  • 2 stroužky česneku
  • menší mrkev
  • pepř, sladká mletá paprika, oregano
  • kečup


Postup
Na lžíci oleje zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, zasypeme sladkou papričkou a přidáme na drobno nakrájený česnek. Chvíli osmahneme. Poté přidáme na kostičky nakrájenou papriku a na malé nudličky nakrájenou mrkev. Podlijeme trochou vody a podusíme. Poté přidáme nakrájená rajčata a necháme ještě chvíli podusit. Nakonec okořeníme pepřem a oregánem a přidáme několik lžic kečupu, aby se vytvořila "červená hmota". Do ní nakonec zamícháme uvařenou červenou čočku (nemusí se namáčet a vaří se pouze pár minut, hlídat aby se nerozvařila) a podáváme např. s okořeným a opečeným plátkem tofu či šmakouna.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama