Kančí s jednoduchou omáčkou a rýží

12. dubna 2009 v 13:22 | Kláruše |  Vepřové a mleté
Potřebujeme
  • kančí kýta (nebo hovězí/vepřové)
  • olej, cibule, sůl, pepř
  • mleté nové koření
  • 2 vejce natvrdo
  • masox, hořčice
  • tmavá jíška
  • voda
  • rýže

Postup
Kančí maso nakrájíme na kostky. V papiňáku osmahneme ne oleji cibulku dosklovata, přidáme maso, sůl, pepř a mleté koření. Maso ze všech stran zlehka opečeme, aby se zatáhlo. Poté přilejeme horkou vodu a papiňák zavřeme. Necháme necelou hodinku vařit. Poté k masu a "vývaru" z něj přilejeme vodu. Až se bude vařit, přidáme masox a tvoříme omáčku - dochucujeme hořčicí a přidáme dvě pokrájená vejce natvrdo. Omáčku dohustíme dle chuti tmavou jíškou. Nejlepší je s rýží, dobré ale i s těstovinami:)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama