Kuřecí čína s rýží dle Kláruše

11. dubna 2009 v 12:53 | Kláruše |  Drůbeží maso
Potřebujeme
  • kuřecí prsní řízky
  • sojová omáčka
  • sůl, kari
  • hořčice, olej
  • mražená zelenina dle chuti
  • rýže

Postup
Opláchnuté maso nakrájíme na kostičky, osolíme a posypeme karim. Přidáme sojovou omáčku tak, aby se maso zabarvilo lehce dohněda. Pořádně promícháme a nakonec přelijeme 2PL oleje. Maso necháme naložené v lednici minimálně do druhého dne (čím déle odleželé, tím lepší!). Naložené maso děláme na pánvi spolu s pytlíkem mražené zeleniny. Můžeme přidat ještě sójovku, podle toho jestli ji máme rádi - já ano:) Abychom neměli rýži tak suchou, přilejeme do pánve vodu (s mírou!) a až se bude vařit, dáme do ní lžíci hořčice. Vznikne nám tak omáčka. Pánev můžeme přikrýt poklicí a maso podusit, chutná to lépe. Každý si může samozřejmě maso dochutit bylinkami a kořením dle chuti. Podáváme s rýží. Tato masová směs se bez vody a hořčice dá použít také jako vynikající náplň do tortil.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama