Med

5. dubna 2009 v 11:02 | Kláruše |  Co rádi papáme?
Med nebo cukr?? Samozřejmě že med! Miluju ho pro jeho barvu, chuť a konzistenci. Je zdravější, plný stopových prvků, je sladší, tudíž ho spotřebujeme při slazení míň.
Víte jakou mají včelky práci, aby sesbíraly pyl na 100g medu? Musí opylovat až milion květů!
Med používá snad každý při nachlazení do čaje. Nicméně může být výborným prostředkem při léčbě různých neduhů. Obsahuje Fe, které podporuje krvetvorbu, téměř všechny stopové minerály, kromě selenu. Hodí se při drobných popáleninách, posiluje imunitní systém a je zdrojem okamžité energie. Lžička medu večer je dobrý pomocník při nespavosti. Doporučuje se rozmíchat v teplém mléce nebo v heřmánkovém čaji.
Říká se, že už pohled na med, vzbuzuje v lidech kladné pocity. Jeho barva a konzistence jsou našemu oku velmi "lahodné" :)
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama