Robi Maso

4. dubna 2009 v 18:39 | Alenka |  Co rádi papáme?
Co je to robi maso?
Rostlinná bílkovina, neboli maso ROBI - je na rozdíl od sójového masa, kde jsou základem bílkoviny z luštěnin, vyráběno ze směsi rostlinných bílkovin, především pšeničných a rýžových bílkovin, pšeničných klíčků a červené řepy. Tato směs je tepelně upravována a proto obsahuje pouze minimální množství mikroorganismů. Neobsahuje žádné živočišné bílkoviny, cholesterol, sóju ani syntetická barviva a konzervanty. Rostlinné maso Robi je ideální jako úplná nebo částečná náhrada masa ve všech pokrmech, které obvykle připravujeme. Maso připomíná svým vzhledem, ale především i chutí. Podle stanoviska dietologa a akreditovaných laboratoří splňuje zhlediska kulinářského i nutričního požadavky moderní výživy a jejím zdravotním a dietním požadavkům. Je vhodné pro všechny, kdo mají nároky na zdravou stravu, díky svému složení slouží k prevenci onemocnění srdce a cév, k redukčním dietám, pro diabetiky.
Je na trh dodáváno ve čtyřech variantách jako a) sekaná, b) plátky, c) nudličky d) hotová jídla (čína, karbanátky). Upravuje se téměř stejným způsobem jako maso, tj. krátkodobým vařením, dušením, smažením. Navíc lze je použít i za studena.
Není vhodné pro bezlepkovou dietu.

Energetická hodnota: 523kj/100g, bílkoviny: 20g, sacharidy: 11g, tuky: 0g, cholesterol: 0mg

Já mám robi nejraději ve formě klasických steaků (s navršenou šunkou a sýrem), nebo výborné bylo také namleté v paprikách v rajské omáčce. Cena půl kila robi masa se pohybuje od 50-80 Kč.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 omites omites | 10. srpna 2009 v 20:14 | Reagovat

Jen komentář mého manžela, když jsem to hodila na pánvičku a nasucho opražila: "Vypadá to jako sekanka a kupodivu chutná to jako sekanka!!" Takže tímto to mám schválené a můžu to vařit ;-)

2 Kláruška Kláruška | 10. srpna 2009 v 20:33 | Reagovat

a kolikpak to stoji?

3 jana jana | E-mail | 8. února 2012 v 21:09 | Reagovat

dobrý den,kde se dá prosím koupit robi maso,děkuji Jana

4 pepa pepa | 25. dubna 2013 v 15:38 | Reagovat

tak nevim,dělate si srandu?Nic horšího jsem v puse neměl.Těch 56Kč(za 300g) dám radši za flákotu masa a připlatim si,ale důležité je si POCHUTNAT.Ani pes to nežral.

5 Brlom Brlom | 13. června 2013 v 20:49 | Reagovat

Pro některé lidi je důležitější to, že pro jejich jídlo netrpí zvířata, než jejich chutě. :)
Jinak samozřejmě sto lidí sto chutí, já robi naprosto miluju :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama