Sojové kostky s tomatovou omáčkou a těstovinami

26. dubna 2009 v 9:12 | Alenka |  Bezmasá jídla
Potřebujeme
  • 50g sojových kostek
  • plechovka celých loupaných rajčat
  • bazalka, bobkový list, trochu cukru, čerstvě mletý pepř, špetka skořice
  • hrst sýra
  • uvařené těstoviny

Postup
V půl litru vroucí vody rozpustíme kostku masového vývaru (jinak chutná sojové maso dělané v hovězím a jinak ve slepičím) a přidáme kostky, které v neuzavřeném hrnci vaříme cca 15 minut. Po dovaření vývar slejeme a z kostek vymačkáme přebytečnou vodu. Na pánvi si rozehřejeme lžičku oleje, přidáme kostky okořeněné oblíbeným kořením na maso, zlehka opečeme, přidáme plechovku rajčat, vařečkou rozmícháme rajčata na kousky. Přidáme bazalku, bobkový list, pepř, trochu cukru a špetku skořice a necháme alespoň 5-10 minut probublat na mírném plameni. Po uvaření vyjmeme bobkový list, přidáme směs k těstovinám a zasypeme sýrem.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 ann ann | 23. května 2010 v 20:57 | Reagovat

Vypadá to ďábelsky :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama