Kefírová buchta

10. května 2009 v 14:31 | Kláruše |  Dezerty a moučníky
Potřebujeme
  • 0,5 l kefíru
  • 35 dkg cukru
  • 35 dkg polohrubé mouky
  • 2 vejce, 3 PL kakaa
  • půl sklenky oleje
  • prdopeč
  • na polevu: 12 dkg cukru, 8 dkg 100% tuku, 3 PL vody, 3 PL kakaa, možno i PL rumu
  • strouhaný kokos nebo vlašské ořechy na posypání

Postup
V míse smícháme všechny sypké věci - mouku, cukru, prdopeč, kakao. Důkladně promícháme, přidáme dvě vejce a kefir. Nakonec, když máme těsto promíchané, přidáme olej a znovu promícháme. Těsto vylejeme do formy s pečícím papírem nebo vymazané tukem a vysypané moukou. Pečeme na 170°C zhruba 20 min - čas je opravdu jen orientační, chce to hlídat, popř. špejlí vyzkoušet:):) Po upečení a vychladnutí buchty si připravíme polevu - všechny ingredience zahřejeme, až do rozpuštění veškerého tuku. Dáváme pozor aby nepřešla poleva varem! Polejeme buchtu a posypeme kokosem. Dobrou chuť!
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Kláruška Kláruška | 10. srpna 2009 v 17:10 | Reagovat

je výborná, neni vysušená (nedusí) a dlouho vydrží:)

2 niki niki | 29. června 2013 v 19:08 | Reagovat

Co je prdopeč??????

3 papame papame | 12. srpna 2013 v 17:01 | Reagovat

prášek do pečiva

4 Klára Klára | Web | 8. února 2017 v 8:41 | Reagovat

Tak jsem se do toho pustila a vypadá to ,že se mi kefírová buchta povedla. takže dobrou chuť.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama