Povidlový perník

2. května 2009 v 11:44 | Katka |  Dezerty a moučníky
Potřebujeme
  • 150 g povidlí
  • 500 g polohrubé mouky
  • 300 g cukru
  • 0,5 l mléka
  • vrchovat lžíce kakaa (holandského)
  • 1 a 1/2 lžičky pečícího prášku
  • špetka soli
  • koření do perníku

Postup
Rozetřeme povidla s kakaem a cukrem, přidám prosátou mouku s práškem do pečení, kořením a solí. Přidáme mléko a vše dobře promícháme (drobné hrubky z povidel nevadí-hezky se rozpečou v troubě). Vše pečeme na pečícím papíře ve středně vyhřáté troubě, perník je hotov, když při píchnutí dřevěnou špejlí do něj zůstane špejle suchá.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama