Rajčatová omáčka s mletým masem

17. května 2009 v 12:36 | Kláruše |  Hovězí maso
Potřebujeme
  • mleté hovězí maso
  • rajčatové kousky s protlakem v plechovce (100% rajčata) nebo rajský protlak
  • sádlo, 1 cibule
  • sůl, pepř, koření
  • popř. tmavá jíška
  • jako příloha těstoviny
  • strouhaný sýr na posypání

Postup
V hrnci rozpustíme lžíci sádla, na němž usmahneme jemně krájenou cibulku do sklovata. Poté přidáme mleté maso a pořádně ho opečeme. Když je maso "zatáhlé", přidáme konzervované rajčatové kousky, ochutíme a vaříme. Někdy jsou samotná rajčata tak hustá, že není třeba zahušťovat jíškou(jako třeba pro mě dnes), někdy je to nutné. Omáčku s masem dostatečně povaříme, můžeme dochutit dle libosti. Podáváme nejlépe s vařenými těstovinami a posypané strouhaným sýrem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama