Zapečené kotletky se žampiony

26. května 2009 v 9:12 | Petra |  Vepřové a mleté
Potřebujeme (3 porce)
  • 3 libové vepřové kotletky (nebo kuřecí prsní řízky)
  • 250g žampionů
  • 2 vejce
  • 1 cibule
  • sýr
  • šunka
  • olej
  • sůl, pepř, kmín

Postup
Maso naklepeme, osolíme a opepříme nejlépe čerstvě umletým pepřem (je to pak daleko lepší). Na lžíci oleje ho zprudka opečeme, aby se maso zatáhlo a přesuneme na plech vyložený pečícím papírem. Ve výpeku zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené žampiony, sůl, drcený kmín a dusíme. Na závěr přidáme dvě rozšlehaná vejce a vytvoříme tekutější smaženici. Tu naneseme na maso a nahoru položíme plátek šunky a sýra. Zapékáme ve vyhřáté troubě asi 20-30 minut. Podáváme nejlépe s různě upravenými bramborami.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Kláruše Kláruše | 5. června 2009 v 18:41 | Reagovat

tohle vypada naprosto luxusne:) zitra budu delat kotletky zapeceny s bramborama a slehackou, tak to sem taky hodim:)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama