Fazole adzuki se sázenými vejci

15. června 2009 v 16:57 | Alča |  Bezmasá jídla
Potřebujeme (1 porce)
  • 2 vejce
  • šálek fazolí adzuki
  • zeleninová příloha (nejlépe se hodí paprika, rajče)
  • sůl, pepř
  • olej

Postup
Fazole nejlépe na 1 den máčíme v hrnci, aby krásně změkly. Poté uvaříme dle návodu na obalu, doba varu se pohybuje většinou kolem 30 - 35 minut. Fazole je dobré osolit, ale nemusí být. Na pánvi na oleji "posadíme" 2 sázená vejce, osolíme a opepříme. Pak už jen vše poklademe na talíř, přiložíme zeleninovou oblohu a může se podávat:o).
Pokud ještě nemáte s fazolemi adzuki zkušenosti, vřele doporučuji. Ne nadarmo se jim říká "hubnoucí fazole":-). Mají jemně oříškovou příchuť a nutričně jsou skutečně výhodné.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama