Mrkvový koláč

25. června 2009 v 8:12 | Gabriela |  Dezerty a moučníky
Potřebujeme
  • 5 vajec
  • 200g hnědého cukru (půl hrnku 200 ml - to je trochu méně, ale je to tak dobrý)
  • 250g syrové mrkve (asi 4 střední mrkve)
  • 300g vlašských ořechů (2 hrnky)
  • 40g škrobu bramborového
  • 2 lžíce třešňovice (nebo rumu, prostě alkoholu)
  • 4-6 lžic hrubé mouky

Postup
Mrkev nastrouháme, ořechy umeleme. Vyložíme formu na dort pečícím papírem nebo vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Vyšleháme 2 žloutky s cukrem, přidáme strouhanou mrkev a ořechy smíchané se škrobem a třešňovicí. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a po lžících jemně vmícháváme. Zahustíme moukou na kaši. Pečeme ve vyhřáté troubě na 175 stupňů asi 50 minut. Koláč je nadýchaný, jemný. Mrkev tam není cítit, jen koláč přirozeně osladí. Prášek do pečiva tam opravdu nepatří, koláč vyběhne jen díky sněhu z bílků. Je možné koláč polít cukrovou, citronovou nebo rumovou polevou, sám o sobě je však vynikající. Vydrží dlouho vláčný.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Neluuuš Neluuuš | 25. června 2009 v 13:31 | Reagovat

výýýbornýýýý:-* a jednoduchý hlavně:D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama