Pečená mořská štika po provensálsku s rajčátky

28. června 2009 v 17:38 | Radka |  Ryby
Potřebujeme
(není uvedeno přesně, záleží na počtu osob - moje zhruba pro 2 osoby)
  • Mořská štika vykuchaná 3 ks
  • Rajčata 3 ks
  • Brambory cca 6 větších
  • 2 PL slunečnicového oleje
  • koření, sůl
Doba přípravy cca 45 minut


Postup
Brambory oloupeme a nakrájíme na libovolný tvar (plátky, kostečky..).Na plech nalijeme olej, poklademe rovnoměrně brambory, lehce osolíme a přidáme trochu kmínu. Šoupneme do trouby zatím bez masa, jelikož štice stačí zhruba 20 minut pečení při vyšší teplotě. Počkáme, až budou brambory napůl měkké. Vykuchané štiky vyndáme z pytlíku a lehce opláchneme vlažnou vodou, jelikož bývají opravdu silně zmrazené. Přidáme je na plech s brambory, lehce osolíme a okořeníme provensálským kořením a trochou pepře a kmínu. Nakonec zapečeme s nakrájenými rajčaty. Podáváme s různými saláty. Přeji dobrou chuť a pozor na kosti. :))

  

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama