Slunečnicový chléb

7. června 2009 v 18:06 | Marťa |  Slané dobroty
Všechny suroviny dáme V TOMTO POŘADÍ do pečící nádoby (v domácí pekárně)
  • 250 ml vody
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce rozpuštěného a vychladlého másla
  • 1 lžíce medu
  • 1/2 hrnku slunečnicocýh hrubě nasekaných semínek (já je dalal normálně celý a pohoda)
  • 280 g žitné mouky
  • 125 g hladké mouky
  • 1 lžička sušeného droždí

Postup
Doporučuji si moukami zasypat všechny suroviny, tak, aby vám nekoukala nikde voda.
Poté zasadit formu do trouby a až teprve potom po mouce rozsypat sušené droždí (tak 1/2 pytlíčku). Musela jsem přidat ještě trochu mléka, protože to bylo divný. Takže tak cvrknutí mléka:D Před posledním zapípáním lze do trouby na pečící bochník přisypat slun.semínka na ozdobu. Troubu nastavíme na ZÁKLADNÍ program. (800g, stř.kurka). Po ukončení programu bochník chleba vyklopíme na drátěnou mřížku a necháme vychladnout. (my osobně to vyklápíme na čínský hůlky, z kterých si uděláme řadu :D )

Upozornění: Může se stát (a stane se kolikrát), že je tam buď hodně mouky a nebo to potřebuje mouku. Pokud se to nebude chtít spojit - přidáme trošku mlíka (nebo vody). Ba naopak - pokud se netvoří úhledná kulička či tvoří podivná, která za sebou tahá těsto, které se neche přilepit - musíme přidat mouku dokud se nezačne dělat úhledná kulička.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama