Zapečené žampiony s bramborama

30. června 2009 v 19:43 | Terka |  Zeleninová jídla
Potřebujeme (1 porce)
  • 150g-200g brambor
  • 3 velké žampiony
  • pulka polotučného tvarohu
  • platek kuřecího masa nebo pár krabích tyčinek, nebo mleté maso (já použila zbytek grilovaného kapra :)
  • cibul, 20g eidamu
  • sůl, pepř, paprika
  • másl, póre, olej
Postup
Žampiony oloupeme a odstraníme jim nožičky (nevyhazujeme!!!). V misce smícháme tvaroh, kousky masa nebo ryby, nakrájíme na malé kostičky cibuli a také na malá kostičky nožky žampionů. Všechno smícháme a dostatečně osolíme a opepříme. Žampiony naplníme směsí a zasypeme je nastrouhaným eidamem. Na vrchu posypeme paprikou. Troubu rozehřejeme na cca 200 stupňů a když je rozpálená vložíme do ní žampiony v zapékací misce lehce mázlé olejem aby se žampionky nepřipekly (doba pečení cca 20 min.). Podáváme s vařenýma bramborama politýma máslem s pórkem.

TIP: do tvarohu kromě soli a pepře přimíchejte ještě kari - chutná to lépe:)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama