Bramborové nočky v nivové omáčce

22. července 2009 v 6:33 | Jiťule |  Bezmasá jídla
Potřebujeme
  • 350g brambor
  • 100g mouky krupice
  • 1 vejce
  • kl prášku do pečiva
  • velký bílý jogurt (hustý)
  • 200g Nivy

Postup
Uvařené, vychladlé brambory najemno nastrouháme, osolíme a přidáme mouku, vejce, prášek do pečiva. Vypracujeme těsto, z kterého děláme nočky. Vkládáme do vařící osolené vody, vařečkou odlepíme ode dna. Až nočky vyplavou, scedíme je. (Místo domácích noků, můžeme použít gnocchi, které uvaříme podle návodu). Nivu nastrouháme či rozdrobíme na malé kousky, smícháme s jogurtem a omáčku vlejeme na právě dovařené nočky, aby se Niva roztekla.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Market Market | E-mail | 9. září 2010 v 11:35 | Reagovat

Tolik sýru(nivy jsem neměla) pouze asi 88g. ale přidala jsem uvařenou brokolici ve vodě. A mooc dobrý :)Kombinace prostě sýrová omáčka,brokolice a nočky je dokonalá.

2 Milada Milada | E-mail | Web | 8. února 2014 v 21:06 | Reagovat

Skvělé jsou třeba s takovým králíkem, králík recepty jsou vítečné

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama