Cibulové kuře s karkulčinou kaší

15. července 2009 v 12:09 | Kláruše |  Drůbeží maso
Potřebujeme (2 porce)
  • 2 kuřecí stehna
  • 1 větší cibule
  • sůl, grilovací koření
  • máslo
  • 4 větší brambory
  • mléko
  • petrželka
  • sladká mletá paprika

Postup
Kuřecí stehna omyjeme, osolíme a položíme do pečící nádoby na kolečka krájené cibule. Posypeme grilovacím kořením a na každé položíme plátek másla. Podlijeme trochou vody a dáme péct zakryté na 250°C. Po cca 45 minutách kuře odkryjeme a pečeme dál dozlatova s občasným poléváním, aby se nám vytvořila kůrka. Karkulčinu kaši připravíme klasickým způsobem - brambory uvaříme v osolené vodě, rozmačkáme na kaši spolu s mlékem, pro zjemnění můžeme přidat trochu másla. Nakonec přidáme sekanou petrželku (čerstvou nebo klidně i sušenou) a mletou papriku. Kaše chutná ještě lépe, pokud se smíchá s upečenou cibulkou a vypečenou šťávou.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama