Cuketa zapečená s mletým masem a slaninkou

22. července 2009 v 13:12 | Kláruše |  Zeleninová jídla
Potřebujeme
  • cuketa (já měla 1,4kg)
  • 4 plátky slaniny
  • mleté vepřové maso - množství podle toho, kolik ho máte nebo jak moc ho máte rádi:)
  • 2 vejce
  • 5 stroužků česneku
  • strouhanka
  • sůl, pepř
  • grilovací koření
  • majoránka, kari

Postup
Cuketu nahrubo nastrouháme - pokud máme již vetší cuketu, vyndáme z ní pecky. Osolíme a necháme chvíli stát. Slijeme přebytečnou vodu z cukety, mlžeme ji i trochu vymačkat. Poté opepříme, přidáme hodně majoránky (tedy tak, jak má kdo rád). Česnek projedeme lisem a přidáme vejce. Potom si nakrájíme slaninu na kostičky, opražíme ji na pánvičce a přidáme mleté maso, jež si ochutíme - já jej osolila, opepřila, přidala grilovací koření a kari. Přimícháme k cuketě. Přidáme strouhanku - množství strouhanky závisí na tom, jak dobře jsme vymačkali vodu z cukety. Strouhanku dáváme proto, aby nasála právě tu šťávu. Vzniklou hmotu pečeme na pečícím papíře zhruba na 200°C, dozlatova. Trvalo mi to asi hodinku, ale měla jsem vyšší plech. Podáváme nejlépe s novými brambory.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Petra Petra | 3. září 2009 v 13:32 | Reagovat

Ano ano moc dobré chválím:-)
Dělala jsem s hovězím masem, protože vepřový mletý (nemůžu si mlít doma) je na mě zbytečně tučný a mastný.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama