Gaspacho

16. července 2009 v 17:40 | Denisa |  Polévky
Potřebujeme (1 porce)
  • 1 jedno velké rajče
  • půlka větší červené papriky
  • cca čtvrt salátovky
  • 1 broskev (buď kompotovaná nebo čerstvá zralá oloupaná)
  • sůl, pepř, bazalka
  • sušený česnek nebo čerstvý
  • popř. trošku sladidla
  • možno posypa restovanou paprikou na másle

Postup
Zeleninu a broskev rozmixujeme, okořeníme podle chuti (nemusí se vůbec) a propasírujeme přes cedník, aby byla polévka jemná. Do originálního receptu se přidává ještě tabasco, jarní cibulka, rajský protlak, olivový olej a může se přidat i zakysaná smetana nebo bílý jogurt. V originílním receptu není broskev, ale s ní je polévka lahodnější.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Viola Viola | E-mail | Web | 8. února 2014 v 20:30 | Reagovat

Pomazánky recepty bych také uvítala, mám je ráda

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama