Kančí pečeně s brambory a zeleninou

2. července 2009 v 21:53 | Jiťule |  Vepřové a mleté
Potřebujeme
  • kančí pečeně s kostí (nebo jiná část, která se dá péct)
  • česnek, sůl
  • olej
  • brambory
  • nať z cibule, sůl
  • máslo
  • mraž. zeleninová směs

Postup
Maso osolíme a potřeme utřeným česnekem ze všech stran (česnekem nešetříme). Přendáme na pekáč, podlijeme vodou a troškou oleje. Pečeme v troubě na 250°C asi hodinu a půl.
Brambory uvařené ve slupce oloupeme, protlačíme na hranolky, osolíme, přidáme kousek másla a nadrobno nakrájenou cibulovou nať. Mraž. zeleninovou směs orestujeme nasucho na teflonové pánvi nebo ji dáme rozmrazit a ohřát do mikrovlnky. Byla jsem překvapená, že kančí maso je skoro bez tuku :)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama