Mléčná rýže

23. července 2009 v 18:33 | Gabriela |  Sladká jídla
Potřebujeme
  • hrnek kulatozrnné rýže
  • 2 a 1/2 hrnku mléka
  • 1/2 hrnku vody
  • špetka soli
  • cukr či med dle chuti
  • ovoce dle chuti - čerstvé i kompotované
  • skořice na posypání

Postup
Hrnek oprané kulatozrnné rýže, 2,5 hrnku mléka, půl hrnku vody, špetka soli, cukr nebo med podle chuti se dá vařit a na mírném plameni se vaří, dokud rýže nezměkne. Může se přidat trochu smetany. Pokud by bylo málo mléka a rýže by ještě nebyla měkká, přidá se trochu mléka. Vaří se to dlouho, déle než ve vodě, asi 40 minut. Občas promíchat. Když je to měkké, přimíchá se ovoce pode chuti - čerstvé nebo kompotované, sušené taky. Přiklopí se a nechá se dojít pod pokličkou. Na talíři se sype skořicí nebo skořicovým cukrem, možno přidat jogurt nebo tvaroh, otrlí lehce polijí máslem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama