Sojové kostky na cibulce s ředkvičkama + lučinové brambory

16. července 2009 v 12:38 | Kláruše |  Bezmasá jídla
Potřebujeme (1 porce)
  • 50g sojových kostek
  • půlka masoxu
  • sojová omáčka
  • mladá cibulka i s natí
  • 5 ředkviček
  • sůl, pepř, bazalka
  • 2 větší brambory
  • lžíce lučiny

Postup
Brambory vložíme do osolené vody a přivedeme k varu. Přihodíme k nim půlku masoxu a sojové kostky, dochutíme sojovou omáčkou a vaříme společně zhruba 15 minut. Ze sojových kostkek zcedíme přebytečnou vodu. Vývar z kostek a brambor si schováme. Na rozeřátou teflonovou pánev dáme část vývaru, na kterou hodíme nakrájenou mladou cibulku bez natě, krátce ji zpěníme. Pak přidáme pokrájené ředkvičky a podusíme. Můžeme opět přidat vývar, dle potřeby. Pak přidáme kostky, dochutíme oblíbeným kořením - já je dochutila pepřem a bazalkou. Dále restujeme, dokud kostky nechytnou pěknou zlatavou barvu a všechen vývar se nevsákne do kostek nebo nevypaří. Ochutnáme jednu kostku, jestli není moc vodnatá, případně z nich vývar ještě zlehka vymačkáme a necháme vypařit. Nakonec ke směsi přimícháme část nakrájené cibulové nati. Podáváme se šťouchanými brambory, které si připravíme tak, že je zlehka našťoucháme vidličkou spolu s lžící lučiny a zbytkem cibulové nati, necháme je na větší kusy.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 lovelygirl lovelygirl | 17. července 2009 v 12:53 | Reagovat

Teď jsem to dojedla, velká mňamka :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama