Cikánská pečeně

9. srpna 2009 v 20:15 | Gabriela |  Hovězí maso
Potřebujeme
  • 2 plátky hovězího masa (nejlépe zadního)
  • sklenička koupenýho leča
  • 1 cibule
  • sůl, pepř
  • lžíce sladké papriky
  • hovězí bujon nebo masox
  • pár lžic mouky
  • voda
  • olej
  • kečup

Postup
Maso naklepeme, osolíme, opepříme. Cibuli nakrájíme. Na oleji zpěníme cibuli, vložíme připravené plátky masa. Zmírníme oheň, přiklopíme. Po chvilce maso otočíme, přidáme půl kostky bujonu, sladkou papriku a trochu podlijeme. Přiklopíme a dusíme do měkka. Podle pottřeby podléváme (plátky masa by měly být lehce pod vodou). Když je maso měkké, vlijeme na něj skleničku leča, prohřejeme. Pokus je potřeba, zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě. Pokud je potřeba dochutíme lžičkou kečupu nebo cukru. Podáváme nejlépe s rýží. Tato omáčka je ale dobrá i s těstovinama nebo kroketama. Pokud není doma hovězí maso, je možno ji idělat i z kousků libového vepřového - to se vaří kratší dobu.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Anna Anna | 4. dubna 2015 v 13:35 | Reagovat

Bylo to moc výborné všichni sme si pochutnali

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama