Hrníčková borůvkovo-tvarohová buchta

3. srpna 2009 v 13:12 | Niky |  Dezerty a moučníky
Potřebujeme
  • 2 hrnky polohrubé mauky (po 250 ml)
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 2 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1/2 hrnku mléka
  • 250g tvarohu
  • ovoce (borůvky, třešně, višně - kdo má co rád)
  • drobenka - hrubá mouka, cukr moučka, máslo (záleží, kolik kdo chce drobenky mít, tak takové dá množství surovi)

Postup
Mouku promícháme ve větší míse s práškem do pečiva, přidáme, cukr, vejce, mléko, olej a důkladně promícháme. Těsto vlijeme na plech vymazaný tukem a vysypaný hrubou moukou nebo na pečící papír. Připravíme si vaničkový tvaroh, do kterého dáme jeden žloutek, 1 vanilkový cukr, případně si ho doslaďte a podle toho,jak je tvaroh hustý přidáme mléko. Tvaroh nesmí téct, Nanášíme ho lžičkou na těsto, děláme tzv. nepravidelné plkánky. Mezi tvaroh rozložíme ovoce a posypeme drobenkou. Pečeme v troubě vyhřáté tak na 180 stupňů 20-30 minut. Ale raději kontrolujeme.
 

5 lidí ohodnotilo tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama