Kefírová bábovka

8. srpna 2009 v 15:37 | Kláruše |  Bábovky, muffiny, rolády
Klárky kefírka - více kakaového těsta než světlého

Potřebujeme
  • 1 hrnek kefíru (kyselého mléka, podmáslí)
  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 a 1/2 hrnku hladké mouky
  • 2 vejce
  • prášek do pečiva
  • 1 vrchovatá lžíce kakaového prášku
  • moučkový cukr na posypání

Postup
Všechny sypké směsi smícháme dohromady (nezapomeneme na prášek do pečiva!). Uděláme důlek, kam rozklepneme vejce, přidáme olej a smícháme. Poté přidáme kefír. Půl těsta odlijeme do jiné misky a vmícháme kakao. Potom lijeme obě těsta do vymazané a vysypané bábovkové formy. Pečeme při 180°C zhruba 50 minut (zdali je upečeno zkoušíme špejlí). Podáváme pocukrované moučkovým cukrem, možno polejt i oblíbenou polevou.

Kefírka jak se povedla Deny - více světlého těsta než kakaového
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Deni Deni | 8. srpna 2009 v 18:34 | Reagovat

Ta vypadá úúúúúúúúúúplně nádherně :)

2 Kláruška Kláruška | 8. srpna 2009 v 18:40 | Reagovat

a provonila celej dům:) má fakt hrozně příjemnou vůni tim kefírem:) takovou jemnou.

3 Niky Niky | 8. srpna 2009 v 18:48 | Reagovat

Opravdu krásná. Taky ji vyzkouším. Takže vše smíchat, nic se nešlehá?

4 Kláruška Kláruška | 8. srpna 2009 v 18:56 | Reagovat

nic jsem nešlehala. pokud budeš mít pocit, že je potřeba, klidně to přešlehni. ale nalej to těsto půl napůl, já to prokládala moc často a to kakaový mi většinu toho světlýho obarvilo...

5 Kláruška Kláruška | 9. srpna 2009 v 9:54 | Reagovat

tak a už jsem jí i ochutnala. měla jsem jí k snídani. je naprosto úžasná, vláčná, "nedusivá". myslim že vydrží vláčná i celkem dlouho, i když u nás dlouho nevydrží:D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama