Lasagne pro Garfielda

8. srpna 2009 v 12:58 | Katka |  Hovězí maso
Potřebujeme

Bešamel
  • 100 g másla
  • 100 g hladké mouky
  • asi 3/4 l mléka
  • sůl, pepř
  • eidam/niva
Omáčka
  • 500 g mletého hovězího masa
  • rajčatový protlak
  • kečup
  • cibule
  • česnek
  • bazalka, tymián, sůl
  • olivový olej
dále parmazán a balíček těstovin na lasagne


Postup
Uděláme si bešamel tak, že rozpustíme máslo a vmícháme do něj mouku (prostě světlá jíška), dále si vedle v hrnci ohřejem pod bod varu mléko a do něj vmícháme jíšku a přidáme strouhaný sýr, povaříme, než to zhoustne a sýr se rozpustí. Pozor, všechno tohle se hrozně rádo připaluje, takže na minimálním ohni, případně odstavovat. Dále si na pánvi na olivovém oleji osmažíme najemno nakrájenou cibulku s utřeným česnekem a pak přidáme maso, osolíme a přidáme bazalku a tymián (bacha na množství, je hodně výrazný), maso osmažíme. Dále přidáme protlak a sladíme sladkým kečupem. Trochu provaříme. Vymažeme lech olivovým olejem, na spodek naneseme trochu bešamelu, poklademe důkladně vrstvou těstovin a dáme masovou omáčku a bešamel, opět vrstvu těstovin, dále omáčka a bešamel. Poslední vrstva by měla být masová a zasypeme ji bohatě parmazánem.(Poslední vrstvu stlačíme, ať se vše spojí.) Vše zakryjeme alobalem a dáme péct na 250°C, jak se vám budou zdát těstovinové pláty měkké, tak alobal sejmeme a jen chvilku dopečeme.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Kláruška Kláruška | 8. srpna 2009 v 14:45 | Reagovat

úplně mi to voní až sem:):D

2 super lasagne super lasagne | Web | 18. prosince 2015 v 17:03 | Reagovat

Perfektni lasagne, Garfield se musi olizovat :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama