Letní kapustový oběd

8. srpna 2009 v 13:04 | Kláruše |  Zeleninová jídla
Tento oběd vaříme vždy v létě v kuchyňce pod pergolou a najíme se z něj celá velká rozvětvená rodina:)

Potřebujeme
  • hlávka kapusty
  • voda
  • 2 masoxy
  • 2 paličky česneku
  • gothaj - jak kdo chce, já měla cca 400g
  • jíška (1/2 kostky másla, hladká mouka)
  • sůl, kmín

Postup
Kapustu opláchneme a nakrájíme na větší kusy. Dáme povařit do vody s 2 kostkama masoxu. Když je kapusta uvařená, scedíme jí a necháme vychladnout. Vývar si však uschováme!!! Schladlou kapustu nakrájíme na malé kousíčky a vrátíme do vývaru, který opět přivedeme k varu. Přidáme 2 paličky česneku, na kostičky nakrájený gothaj a osolíme. Poté vmícháme jíšku. Jíšku si připravíme tak, že na pánvi rozpustíme máslo, přimícháváme do něj hladkou mouku až vznikne kašovitá hmota a tu opražíme dozlatova. Použít můžeme také hotovou světlou jíšku. Ještě chvíli povaříme, případně podle vlastní chuti dochutíme. Podáváme s vařenými brambory v osolené a okmínované vodě.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Kláruška Kláruška | 8. srpna 2009 v 14:46 | Reagovat

mno, uznávám, vypadá to trochu jak když to už někdo jednou jedl, ale přísahám vám, je to dobrota!:)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama