Mexická křidýlka

29. srpna 2009 v 12:31 | Gabriela |  Drůbeží maso
Potřebujeme
  • koření ratatouille 1 lžička
  • kuřecí křídla 600 g
  • třtinový cukr 2 lžičky
  • grilovací koření 1 balíček
  • česnek 1 stroužek
  • pálivé koření 1 lžička
  • smetana ke šlehání 50 ml
  • kečup 2 lžičky
  • rajčatové pyré 150 ml
  • tortillové chipsy 1 balíček
  • kysaná smetana 1 kelímek
  • podle potřeby - salát, okurka, rajče

Postup
Křidýlka omyjeme, osušíme, hodně posypeme grilovacím kořením, které máme rádi, nejlépe nějaké pikantnější. Křidýlka poskládáme do zapékací mísy a vložíme do rozpálené trouby na 180 - 200 °C. Mexická křidýlka pečeme asi 40 minut. Neobracíme je, nepodléváme, nepřidáváme žádný tuk. Jen je ke konci pečení jednou přelijeme vypečeným tukem.

Během pečení si připravíme salsy a zeleninu. Na smetanovou salsu smícháme kysanou smetanu, lžičku koření ratatouille, případně nějakého méně slaného - třeba gyros a stroužek česneku. Smetanovou salsu naředíme smetanou ke šlehání nebo smetanou na vaření do řidší konzistence. Možno i mlékem, ale šlehačka je nejlepší.

Na rajčatovou salsu smícháme rajčatové pyré, pálivé koření, třtinový cukr nebo obyčejný a kečup.

Rajčata, salát a okurku nakrájíme a připravíme do misek. Sáček s tortilla chipsy propícháme nožem, vložíme do mikrovlnky a na plný výkon ohříváme 30 sekund.

Zeleninu, teplé tortilla chips i křidýlka namáčíme do sals. Pokud neseženeme tortilla chips, které prodávají běžně mezi brambůrky, lze mexická křidýlka podávat s jakýmkoliv pečivem. Mexická křidýlka jsou výborná i bez sals.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama