Mungo fazole s pórkem

6. srpna 2009 v 19:21 | Mia |  Bezmasá jídla
Potřebujeme
  • 100g mungo fazolí
  • 30g pórku
  • ½ zeleninového bujónu
  • 2 lžičky másla (10g)

Postup
Mungo fazole jsem den předem zalila horkou vodou a dala přes noc do ledničky. Další den jsem fazole propláchla a dala vařit do nové vody. Nedala jsem jí moc, protože jsem chtěla, aby se všechna voda během vaření vyvařila a já nemusela na konci vodu slévat. Když se voda začala vařit, přidala jsem ½ zeleninového bujónu. Za občasného míchání jsem vařila na mírnějším ohni 15 minut. Kdyby se už teď voda vyvařila a fazole byly "na suchu", tak trochu vody přidejte. Po čtvrt hodině jsem přidala nakrájený pórek, zamíchala a vařila ještě dalších 5 minut. Všechna voda se mi pěkně vyvařila a tak jsem porci nandala rovnou na talíř a omastila máslem. Podle chuti si samozřejmě můžete okořenit, osolit (mě stačí slanost bujónu), nemastit, dát s vařeným vejcem, párkem, pečivem,..... DOBROU CHUŤ!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama