Pečená kuřecí stehna z Provence

17. srpna 2009 v 16:29 | Kláruše |  Drůbeží maso

Potřebujeme (2 porce)
  • 2 kuřecí stehna
  • 4 střední brambory
  • máslo, voda, sůl
  • provensálská směs koření

Postup
Brambory důkladně omyjeme a nakrájíme na plátky, silné cca necelý centimetr. Pokud nemáme nové brambory, ale starší, oloupeme je. Vyklademe jimi dno pekáče. Osolíme a posypeme provensálským kořením. Kuřecí stehna omyjeme a osolíme. V hrnci si rozpustíme plátek másla, přilejeme vodu a dáme do něj stehna, aby se zatáhla. To poznáme tak, že růžové maso zbělá (až do béžova). Poté položíme na brambory, opět posypeme důkladně provensálským kořením a na každé ze stehen dáme půlku plátku másla. Nepodléváme vodou! Brambory jí obsahují dost, pustí ji. Pečeme v přikrytém pekáči na 220°C zhruba 45 minut. V průběhu pečení kuře kontrolujeme - kdyby brambory přeci jen šťávu nepustily, nebo málo, podlejeme trochou vody. Po zhruba 45 min odklopíme pokličku a pečeme dál na 240°C, za občasného polévání masa vypečenou šťávou, dokud stehna nezezlátnou. Toto jídlo strašně krásně voní, směs koření nám provoněla celý dům:)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama