Pečené kapusťáky

9. srpna 2009 v 20:08 | Gabriela |  Zeleninová jídla
Potřebujeme
  • 250g mletého hovězího
  • půl střední kapusty
  • 1 starší rohlík
  • trocha mléka
  • 1 vajíčko
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • majoránka
  • sůl, pepř
  • strouhanka na obalení

Postup
Kapustu rozebereme na listy a dáme uvařit pod pokličkou v troše (asi tak 5 cm v hrnci) osolené vodě do poloměkka. Kapustu vyjmeme a rozmixujeme. (Rychlejší, ale méně zdravá varianta je uvařit kapustu v hrnci plném vody doměkka a potom ji rozmačkat šťouchadlem na kaši). Cibuli nakrájíme. Rohlík nakrájíme a zakapeme mlékem. Kapustu a maso vložíme do mísy. Přidáme namočený rohlík, cibuli, prolisovaný česnek, vajíčko, asi lžičku majoránky, lžičku soli, půl lžičky pepře. Dobře promícháme. Kdyby bylo těsto příliš řídké, zahustíme strouhankou. Namočenýma rukama tvarujeme karbanátky, které obalujeme ve strouhance. Tyto karbanátky položíme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 15 minut. Jestli jsou hotové, zjistíme nakrojením jednoho - touto úpravou totiž nezezlátnou. Podáváme nejlépe s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama