Pečené langoše

29. srpna 2009 v 12:39 | Gabriela |  Slané dobroty
Potřebujeme
  • vlažné mléko 1/2 hrnku
  • droždí 1/4 kostky
  • hladká mouka 2 hrnky
  • vejce 1 ks
  • sůl 1 špetka

Na oblohu
  • Klasické
  • 100g eidamu
  • trochu rajčatového pyré na potření nebo kečup
  • 2 stroužky česneku
  • Česnek protlačíme do pyré, pomažeme směsí připravený langoš, zasypeme sýrem a dáme péci
  • Italské
  • 100g sýra podle chuti
  • trochu rajčatového pyré
  • italské bylinky
  • 100g sušené šunky nebo sušeného hovězího
  • Langoš potřeme rajčatovým pyré, poklademe šunkou, posypeme sýrem a bylinkami a dáme péci.
  • S pórkem
  • pórek
  • sýr
  • šunka
  • rajčatové pyré nebo kečup
  • Šunku nakrájíme na nudličky, porek na koločka, sýr nastouháme. Langoš potřema pyré nebo kečupem, zasypeme šunkou, sýrem a pérkem, dáme péci


Postup přípravy receptu

Do mísy nasypeme 2 hrnky hladké mouky, rozdrobíme na ni půl kostky droždí, přidáme vajíčko, špetku soli a přilijeme vlažné mléko. Vařečkou uhněteme těsto. To by se při hnětení mělo odlepovat od stěn, ale když do něj píchneme prstem, bude lepivé. Podle potřeby můžeme přidat mouku. Těsto poprášíme moukou a necháme na teplém místě vykynout (asi 20 minut až půl hodiny).

Připravíme si vál nebo větší prkýnko, hodně ho pomoučníme, dáme kus těsta, rozdělíme na kousky. Každý kus obalíme z obou stran v mouce a rukama vytaháme do kulatého tvaru. Můžeme použít váleček. Patvary a ďourky jsou projevem originality, nikoliv nepovedení.

Tyto langoše přeneseme na plech s pečícím papírem. Langoše obložíme podle chuti.
Langoše pečeme v rozpálené troubě 200 °C, dokud se sýr nerozteče a okraje lehce nezezlátnou. Trvá to asi 10 minut.

Pečené langoše podáváme teplé i studené. Těsto na langoše můžeme použít i klasicky - po vytahání do kulatého tvaru smažíme ve vrstvě oleje, necháme okapat na ubrousku. Zdobíme podle chuti (česnek prolisovaný do trochy osolené vody, sýr, kečup).
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 YuKi YuKi | Web | 29. srpna 2009 v 12:44 | Reagovat

Ahoj koukni prosím na můj blog.a napiš komentář jestli se ti líbí víc ashley nebo miley :-)

2 Kathrin Kathrin | Web | 29. srpna 2009 v 12:45 | Reagovat

hned bych si dala :D jinak supík blog

3 Kačulda469/ Sekunďačka Kačulda469/ Sekunďačka | Web | 29. srpna 2009 v 12:53 | Reagovat

Ahoooj hlásni pro mně plsky tu:
http://misfire.blog.cz/0908/vgs-2-kolo

Moooc potřubuju hlásky... děkujíííQ!!! Jestli by jsi taky někam chtěla hlásnout tak napiš na blog a já moooc ráda oplatím...

4 Ann Ann | 30. srpna 2009 v 14:15 | Reagovat

To se fakt "udělá" v troubě jo? =O to by mě nenapadlo.. :) Chtěla bych to zkusit, ale matka by mě zabila, kdyby to byl nějakej humac.. :D nebo se to neudělalo

5 gabriela gabriela | 30. srpna 2009 v 14:57 | Reagovat

Udělá se to v troubě. Nechutná to úplně stejně jako na tuku, ale třeba jako ty pizzy, které prodávají v pekárnách.

6 Evelínka Evelínka | 30. srpna 2009 v 18:53 | Reagovat

Tak to je absolutně nejlepší recept z této kategorie. A určitě to musí být lepší než ty v přepáleným oleji plavající langoše ze stánků :-) Akorát se toho trošku bojím, že to zkazím, ale zkusím to :-) Hned!

7 gabriela gabriela | 30. srpna 2009 v 19:46 | Reagovat

[6]: Není co zkazit. Těsto má vypadat jako na obrázku, nelepit, ale musí být poddajné a měkké. Kdyby lepilo už vykynuté, prostě si hodně pomouči prkýnko.

8 Evelínka Evelínka | 31. srpna 2009 v 11:57 | Reagovat

[7]: dobře, dám si záležet :-)

9 Kláruška Kláruška | 1. září 2009 v 12:55 | Reagovat

líbí se mi: Patvary a ďourky jsou projevem originality, nikoliv nepovedení. :):):)

10 Erika Erika | 2. září 2009 v 19:43 | Reagovat

[9]: jo to je dobrý :-D

11 Audi Audi | 17. května 2014 v 17:08 | Reagovat

Zajímalo by mě přibližně kolik langošů se z tohoto množství mouky udělá? Děkuji

12 Olda Olda | Web | 6. dubna 2016 v 14:34 | Reagovat

Vzpoměl jsem si na langoše, které jsem si pravidelně dával na brněnském výstaviště na strojírnském veletrhu. Bylo opravdu vynikkající. Zkusím si také langoše sám udělat.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama