Smažené kuřecí řízky s trojobalem z čerstvého pečiva

30. srpna 2009 v 10:09 | Kláruše |  Drůbeží maso
Potřebujeme (6 porcí)
  • 6 kuřecích prsních řízků
  • hladká mouka
  • 3 vejce
  • 4 čerstvé rohlíky
  • sůl, pepř
  • olej/sádlo na smažení
  • příloha - brambory a zelenina

Postup
Čerstvé rohlíky rozemeleme či rozmixujeme na strouhanku. Bude krásně kyprá a voňavá. Řízky obalujeme klasicky v trojobale - mouka, vejce strouhanka - nezapomeneme pořádně přimáčknout. Smažíme v pánvi na vyšší vrstvě oleje či sádla dozlatova. Po usmažení odsajeme přebytečný tuk ubrouskem. Podáváme s vařenými brambory a zeleninou. Je výborný, křupavý a přitom šťavnatý, trojobal je chutný i po několika dnech, ne jako ze starých rohlíků.
 

7 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Blanche Blanche | 18. září 2009 v 21:08 | Reagovat

Jj, tenhle tip, obalit řízek ve strouhance z čerstvého pečiva, jsem dostala od jednoho kamaráda-kuchaře a je to fakt mooooc dobrý. A ještě je taky mňam to obalit jen ve vajíčku a sezamu.... ;)

2 já | 12. listopadu 2010 v 20:09 | Reagovat

krásný pozadí ♥♥♥♥♥

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama