Šátečky se špenátem a sýrem

14. srpna 2009 v 9:54 | Kláruše |  Slané dobroty
Potřebujeme
  • balení listového těsta (400g)
  • hladká mouka
  • mražený špenát (ne protlak!!! 450g)
  • vejce, sůl, pepř
  • olej, cibule
  • plátkový sýr
  • žloutek, sezamové semínko

Postup
Na oleji necháme zesklovatět jemně nasekanou cibulku, přidáme mražený špenát a necháme jej povolit pod pokličkou. Poté osolíme a opepříme. Dále jej necháme povařit již bez pokličky, aby se vypařila přebytečná voda. Potom do něj rozklepneme vejce a důkladně mícháme, dokud vejce neztuhne. Odstavíme z plotny a necháme vychladnout. Pokud budeme mít ještě nějakou přebytečnou vodu, vylejeme ji. Listové těsto necháme rozmrazit a na vále pomoučeném hladkou moukou jej rozválíme na čtverec. Čtverec poté krájíme na menší čtverce tak, aby byly o velikosti o zhruba půl cm na každé straně větší, než plátek sýra. Plátkový sýr rozpůlíme úhlopříčně na 2 trojúhelníky a klademe jej na čtverce těsta tak, aby se daly opět úhlopříčně přeložit. Doprostřed sýra dáme lžíci špenátu a vytvarujeme jej tak, aby měl také tvar trojůhelníku. Poté těstový čtverec úhlopříčně přehneme a důkladně testo spojíme vidličkou tak, že kraje pořádně přitiskneme a přimáčkneme k sobě. Můžeme si pomoci i prsty;) Poklademe na plech s pečícím papírem a na pár místech každý šáteček lehce propíchneme špejlí či párátkem. Potřeme rozšlehaným žloutkem a posypeme sezamovým semínkem. Pečeme v troubě na 200°C zhruba 15 minut, dokud šátečky nezezlátnou.
 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Burritos.cz Burritos.cz | 14. srpna 2009 v 11:31 | Reagovat

vypadá to krásně

2 Deni Deni | 14. srpna 2009 v 11:33 | Reagovat

Teda to vypadá nádherně !!! :)

3 Kláruška Kláruška | 14. srpna 2009 v 11:35 | Reagovat

snad budou i tak dobre chutnat, jsem z nich nadsena:) na odpoledni svacu uz se uplne tresu:D

4 Deni Deni | 14. srpna 2009 v 11:52 | Reagovat

určitě budou skvělý :) ...co myslíš tím ne protlak? špenát jsem nikdy nejedla, tak nevím :D

5 Kláruška Kláruška | 14. srpna 2009 v 11:56 | Reagovat

spenat se prodava treba mrazeny krajeny, drceny, protlak apod... ty protlaky jsou plne vody a spatne se s nim pracuje, je to baleny v igelitu - tenhle ne. ja pouzila od bonduelle, je v krabici.

6 Deni Deni | 14. srpna 2009 v 12:01 | Reagovat

jasný, kuju :)

7 Deni Deni | 21. srpna 2009 v 15:56 | Reagovat

Před chvíli jsem je dopekla, jsou naprosto výborný, doporučuji všem! :-)

8 Blanche Blanche | 18. září 2009 v 21:22 | Reagovat

Zní to báječně, díky za tip ;)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama