Treska s rajčaty v alobalu a pečené brambory

22. srpna 2009 v 11:34 | Kláruše |  Ryby

Potřebujeme (1 porce)
  • 200g mraženého filé z mořské tresky (tj dvě ty kostky)
  • 4 střední rajčata
  • půlka cibule
  • plátek másla
  • sůl, pepř
  • koření na ryby
  • brambory dle hladu
  • oblíbené koření na brambory

Postup
Tresku si narychlo opečeme z obou stran na teflonové pánvi a pak ji připravíme do alobalu - osolíme, přidáme koření na ryby a obložíme ji ze spoda i zezhora rajčaty nakrájenými na silnější kolečka. Na vrchu rajčata opepříme a poklademe pár koleček cibule. Na vrch dáme půl plátku másla. Tresku zabalíme do alobalu a pečeme na 220°C zhruba půl hodiny. Po čtvrt hodině alobal rozbalíme tak, aby vznikla mistička z které nevyteče šťáva a treska se zároveň mohla opékat i zezhora. Pečené brambory si připravíme tak, že je nakrájíme na necelý centimetr silná kolečka (nové pouze omyjeme, staré oloupeme) a okořeníme v míse dle chuti - já dala pepř a italské bylinky, přihodila jsem k nim zbytek na kolečka krájené cibule. Nesolíme, pustily by vodu. Solit až na talíři:) Pečeme na plechu, na pečícím papíře, stejně jako tresku na 220°C a půl hodiny. Můžeme samozřejmě péct na stejném plechu. Brambory akorát po čtvrt hodince otočíme. Podáváme zdobené snítkou máty:)
 

5 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Lenča Lenča | 18. března 2010 v 16:03 | Reagovat

Teď jsem dojedla a výborné:-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama