Valašská kyselica

14. srpna 2009 v 12:28 | Simka |  Polévky
Potřebujeme
  • kysané zelí (1/2 sáčku)
  • zakysaná smetana
  • sušené trnky (švestky)
  • 1 masox
  • 2 střední zemáky (brambory)
  • mléko

Postup
Zelí uvaříme do měkka v troše vody, poté přidáme švestky (hrst, podle chuti) a uvařené brambory. Pozor, brambory se musí vařit zvlášť! Dáme trochu mléka, abychom polévku lehce naředili. Necháme zchládnout a vmícháme smetanu (já osobně používám 12%). Dosolíme, opepříme a můžeme baštit.:)
Pozn.: Někdo přidává místo švestek sušené houby nebo párek, ale ty švestky vážně stojí za vyzkoušení, je to mňamka:)
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama