Vepřové kotletky pečené pod alobalem

24. srpna 2009 v 8:45 | Petra |  Vepřové a mleté

Potřebujeme (3-4 porce)
  • 450g vepřové kotlety
  • 150g anglické slaniny
  • kyselé okurky
  • brambory (množství dle spotřeby :-) )
  • sůl, pepř, příp. kořenící směs na brambory

Postup
Brambory pořádně omyjeme, nakrájíme na špalíčky a rozložíme v jedné vrstvě na menší plech lehce vymazaný olejem. Osolíme, opepříme, příp. použijeme kořenící směs na brambory (já mám směs "Staročeské brambory"). Vepřovou kotletu nakrájíme na tři až čtyři plátky, které lehce naklepeme. Osolíme, opepříme. Na každý položíme 1-2 plátky slaniny a na plátky nakrájenou kyselou okurku. Maso položíme na brambory a celý plech zakryjeme alobalem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 250°C cca hodinu.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama