Žitný chléb a dalamánky

14. srpna 2009 v 7:58 | Makča |  Slané dobroty
Potřebujeme
  • 70dkg hl mouky
  • 30dkg žitné mouky
  • 10dkg pšeničných otrub
  • sůl, voda
  • 10dkg slunečnicových semínek
  • 5dkg kvasnic

Postup
Obě mouky, otruby a semínka smícháme, osolíme, přidáme kvásek (nechají se nakynout kvasnice, voda, trocha cukru a trocha mouky) a vymícháme tužší těsto. Necháme hodinu a půl kynout. Nakynuté těsto dáme buď do formy, nebo uděláme 50ti gramové dalamánky které 2krát na povrchu nařízneme a potřeme rozšlehaným vejcem. Dáme do trouby a pečeme na 200°C dozlatova.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama