Domácí kečup

1. září 2009 v 11:57 | Kláruše |  Zeleninová jídla
Potřebujeme
  • 2,5 kg rajčat
  • 300g oloupaných a vypeckovaných jablek
  • 250g cibule
  • 250 ml octa
  • 1/4 lžičky sladké papriky
  • 1/4 lžičky pálivé papriky
  • 1 lžička soli
  • 1 hřebíček
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička zázvoru
  • 5 ks nového koření
  • 5 ks celého pepře
  • 200g cukru
  • 1 palička česneku

Postup
Nakrájená rajčata, papriku a cibuli povaříme spolu s octem, solí a kořením do měkka. Poté rozmixujeme, necháme opět přejít varem a necháme 2 hodiny odstát. Poté přidáme cukr a vaříme do zhoustnutí - v průběhu ochutnáváme a přidáváme koření, sůl nebo cukr dle chuti. Když je kečup hustý, odstavíme jej z plotny a propasírujeme do něj přes lis česnek. Kdo má rád pikantnější kečup, může přidat česneku více. Plníme do skleniček, které poté stavíme víčkem vzhůru - není již nutné rexovat nebo zavářet. Kečup vydrží i dva roky a je moc dobrý jako omáčka ke grilování, nebo do těstovin apod.
kečup po rozmixování
rajčata, jabka, cibule a dochucovadla
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama