Grilovaný losos se smetanovým špenátem a křupavou bagetkou

29. září 2009 v 21:10 | Petra |  Ryby
Potřebujeme (2 porce)
  • 300g steaku z lososa
  • 150g mraženého listového špenátu (ne protlak, ani drcený)
  • malá cibule
  • 3 středně velké stroužky česneku
  • 200ml smetany na vaření
  • 1 kostka kuřecího bujonu Natur od Vitany
  • sůl, pepř, olej
  • Bagetky: 2 malé předpečné bagetky, máslo, sůl, česnek

Postup
Filet z lososa rozdělíme na dvě porce, které lehce posolíme a popepříme čerstvě mletým pepřem z obou stran. Na oleji zpěníme na drobno nakrajený česnek a cibuli. Přidáme rozmrazený špenát a krátce opečeme. Zalijeme smetanou, přidáme rozdrobený bujón a lehce pepř. Povaříme do zredukování smetany. Steaky z lososa grilujeme např. na eletrickém grilu cca 5-7 min z každé strany. (Nemáme-li gril pečeme lososa v troubě, ale tam neručím za tak skvělý výsledek jako na grilu :-)) Bagetky dopečeme v troubě (ca 10min) a ještě teplé potřeme česnekovým máslem (utřeme česnek se solí a smícháme se změklým máslem). Podáváme s plátky citronu.
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Simka Simka | 28. prosince 2009 v 17:30 | Reagovat

Tak tohle vypadá naprosto luxusně, co nejdřív vyzkouším!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama