Paňmáminy kynuté povidlové buchty

26. září 2009 v 16:36 | Kláruše |  Dezerty a moučníky
Potřebujeme
  • 3 a 1/4 polohrubé mouky
  • 2 lžíce cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 hrnek vlažného mléka
  • 1/2 kostky droždí
  • 2 žloutky
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • špetka soli
  • citronová kůra
  • švestková povidla (1 balení), skořice, rum
  • rozpuštené máslo na omaštění pekáče a buchet
  • moučkový cukr na posypání

Postup
Z trochy mléka, cukru,mouky a droždí si uděláme kvásek který necháme chvíli nakynout. Poté jej smícháme s moukou, cukrem, solí, vejci, rozpuštěným tukem, mlékem a citronovou kůrou. Těsto vypracujeme tak, aby nelepilo na stěny mísy a vařečku a necháme zase vykynout. Pak jej přenesem na pomoučený vál, vypracujeme z něj váleček a ten krájíme dle libosti - podle toho jak chceme mít buchty velký. Rukou si vypracujeme placičku a plníme povidly, které předtím smícháme s rumem a skořicí v poměru dle chuti. Můžeme plnit i tvarohovou, makovou či ořechovou náplní nebo čerstvým ovocem. Okraje těsta pořádně spojíme, vznikne nám taková "šiška", tu položíme slepenou stranou těsta dolů do máslem omaštěného pekáče. Buchty klademe na dobře vymazaný pekáč vedle sebe, pomažeme rozpuštěným máslem i na bocích a necháme cca 10 minut ještě kynout. Pečeme ve vyhřáté troubě asi na 180°C, dozlatova - nemá smysl psát přesný čas, každá trouba peče jinak. Vychladlé je posypeme moučkovým cukrem.
 

9 lidí ohodnotilo tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama