Domácí pletýnky

18. října 2009 v 13:00 | Kláruše |  Slané dobroty
Potřebujeme (8 ks)
  • 0,5 kg hladké mouky
  • kostka droždí
  • trocha cukru
  • cca 12 g soli
  • 100 g sádla
  • voda
  • žloutek
  • sezamová semínka, kmín, sůl

Postup
Droždí rozdrobíme a necháme v hrnku vzejít s trochou cukru a teplé vody (asi 15 minut). Mouku smísíme se solí, přidáme vlažné droždí a tuk. To vše zpracujeme ve vláčné těsto. Necháme kynout. Jakmile je nakynuté, oddělujeme z něj kousky a pleteme pletýnky nebo jiné tvary pečiva. Pletýnka se dělá jako cop:) Rozložíme na pečící papír a necháme ještě tak 10 minut kynout. Potřeme žloutkem rozkvedlaným s troškou vody a posypeme solí, sezamovým semínkem popřípadě kmínem. Pečeme v předehřáté troubě při 200°C dozlatova, zhruba čtvrt hodinky.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama