Kuřecí steak se špenátem a uzeným lososem

12. října 2009 v 20:23 | Petra |  Drůbeží maso
Potřebujeme (3porce)
  • 3 kuřecí řízky po cca 150g
  • 1 kostka mraženého listového špenátu Bonduelle
  • 100 ml smetany na vaření
  • 1/2 středně velké cibule
  • 3-4 stroužky česneku (dle chuti a velikosti)
  • 100g uzeného lososa
  • 6 plátků uzeného sýra
  • olej
  • pepř
  • sůl

Postup
Kuřecí maso naklepeme, posolíme, popřepíme a opečeme na troše oleje nebo připravíme na grilu. Uchováme v teple. Na pánvi zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, česnek a poté přidáme rozmražený špenát. Po chvíli zalejeme smetanou, osolíme, opepříme a necháme smetanu zredukovat. Na kuřecí steaky naneseme vrstvu ochuceného špenátu, plátek uzeného lososa a dva plátky sýra. Dáme na chvíli do mikrovlnky než se rozpustí sýr. Podáváme s např. opečenými plátky brambor.

Jedli jsme to v restauraci v Lánech a je to naprostá bomba, vážně doporučuju - všechny chutě se vzájemně skvěle doplňujou.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama