Valašský kontrabáš

28. října 2009 v 18:30 | Petra |  Vepřové a mleté
Potřebujeme (3 porce)
  • 500g brambor
  • 100g pohanky - krup
  • 1 větší cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 250g uzeného masa
  • olej, sůl a majoránka
  • kysané zelí

Postup
Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme v osolené vodě do měkka. Pohanku přelijeme vařící vodou, 3 min povaříme a v hrnci zabaleném do utěrky necháme 15 min odstát. Cibuli a česnek nakrájíme na drobno, uzené maso na menší kostky. Společně opečeme na troše oleje. Uvařené brambory rozmačkáme a smícháme se slitou pohankou a opečenou cibulí, česnekem a masem. Osolíme a přidáme poměrně dost majoránky. Pořádně promícháme. Směs rozetřeme do vymazaného pekáče a zapékáme na 200°C cca 25min - dokud povrch nezezlátne. Podáváme s kopcem kysaného zelí.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Angelik Angelik | 28. října 2009 v 20:14 | Reagovat

to vypada dost zajimave

2 Petra Petra | 29. října 2009 v 8:11 | Reagovat

Fakt je to dost dobrý, až mě to překvapilo. Já totiž pohanku uplně samotnou až tak nemusím, ale je hodně dobrá na žíly, který mě pobolívají, a v tomto jídle chutná úplně jinak jak je smíchaná se vším dohromady.:-)

3 Bublinka6 Bublinka6 | 14. listopadu 2009 v 19:22 | Reagovat

Chystám se vyzkoušet, to zelí a vzheld brmaboráku mě dost láká:D

4 sida sida | 8. května 2012 v 10:24 | Reagovat

Mňam! Slupla bych to hned!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama