Kokosky

20. listopadu 2009 v 19:41 | Kláruše |  Drobné cukroví


Potřebujeme (na 1 bílek)
  • 1 bílek
  • 50g pískového jemného cukru
  • 40g strouhaného kokosu

Postup
Bílek ušleháme v tuhý sníh, do kterého postupně opatrně přimícháváme cukr a nahřejeme jej ve vodní lázni. Poté přimícháme kokos. Lžičkami tvoříme kopečky, které klademe na pečící papír a pečeme pozvolna na 150°C. Kokosky jsou hotové, když chytnou růžovo-zlatavou barvu. Já použila 4 bílky, vyšlo to na 3 plechy.
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Burritka Burritka | 22. listopadu 2009 v 12:16 | Reagovat

Ty zvonečky háčkuje moje tetka, máme je taky :-D

2 Kláruška Kláruška | 22. listopadu 2009 v 15:23 | Reagovat

u nas babi;)

3 Angelik Angelik | 22. listopadu 2009 v 20:15 | Reagovat

asi je tam chyba..ingredience na 1 bílek?

4 papame papame | 23. listopadu 2009 v 21:31 | Reagovat

není - na jeden bílek který vyšleháš do sněhu přijde 50g cukru a 40g kokosu. já dělala ze 4 bílků = 200g cukru a 160g kokosu.

5 Jitka Jitka | 9. prosince 2009 v 18:16 | Reagovat

Jen bych měla poznámku k pečení, pokud je chcete opravdu lahodné, aby se rozplývaly na jazyku. Dejte je do vyhřáté trouby na 100 a až vyskočí, stáhněte na 50 a sušte. Trvá to sice dýl - 3-4hodiny, ale jsou vynikající:)

6 papame papame | 25. prosince 2009 v 5:38 | Reagovat

moc dobré. do krabice doporučuji dát rozříznuté jablko - tak den před konzumací, zvláční:)

7 anicka625 anicka625 | 31. prosince 2009 v 11:52 | Reagovat

Jedno ze 2 nejlepších cukroví na světě!!ňam ňam...

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama