Linecké cukroví

20. listopadu 2009 v 19:39 | Kláruše |  Drobné cukroví
Potřebujeme (1 dávka)
  • 310g hladké mouky
  • 100g moučkového cukru
  • 210g Hery
  • 2 žloutky
  • půl sáčku vanilkového cukru
  • citronová kůra
  • dále: hladká mouka na vál, rybízová marmeláda na slepování, moučkový cukr na obalení

Postup
Mouku, moučkový a vanilkový cukr smícháme. Přidáme 2 žloutky (z bílků pak možno udělat kokosky!), strouhanou citronovou kůru a změklou heru. Vše důkladně "prohňoucáme" rukama v hladké těsto. To dáme do lednice odpočinout, alespoň na 3 hodiny. Poté těsto válíme na pomoučeném vále na tenko a vykrajujeme vykrajovátky tvary. Nejlepší jsou jednoduché tvary, hlavně musí být zrcadlově symetrické, aby se daly slepit k sobě. Pečeme na pečícím papíře, dokud není linecké zespoda růžové.Před mazáním a slepováním necháme cukroví zhruba týden uzavřené ve tmě a v chladu v krabici, aby si odpočinulo. Poté mažeme a slepujeme k sobě, každý kousek obalíme v moučkovém cukru. Nejchutnější je po uležení, zhruba dva týdny po namazání.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 papame papame | 25. prosince 2009 v 5:39 | Reagovat

evergreen vánočních cukroví. miluju ho!:)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama