Čokoládová hovínka

18. prosince 2009 v 20:09 | Petra |  Drobné cukroví
Potřebujeme
  • 4 bílky
  • 2 a půl šálku moučkového cukru
  • 1 šálek kakaového prášku
  • 2 PL polohrubé mouky
  • 1 KL instantní kávy
  • 1 PL vody
  • 1 šálek sekaných ořechů

Postup
Z bílků si vyšleháme tuhý sníh a do něj zašleháme kakao, cukr, mouku a kávu. Přidáme vodu a ručním šlehačem šleháme tak dlouho dokud si nevytvoříme hladké polotekuté těsto. Lehce vmícháme nasekané ořechy. Na plech položíme pečící papír a potřeme tukem (např. olejem). Lžící nanášíme malé hromádky těsta dál od sebe, aby se neslepily. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 12-15 minut dokud povrch nepopraská a neztvrdne. Necháme schladnout. Hovínka jsou uvnitř krásně vláčná.:-)

P.S.: Původně to má jiný název, ale prostě před tím než to strčíte do trouby, to vypadá jak hovínka, jsem si nemohla pomoct.:-))
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama